Oulun parhaat ravintolat

Oulu on Suomen keskikohdassa sijaitseva kaupunki, joka on toiminut kohtaamispaikkana jo vuosisatojen ajan. Oulun ravintola- ja ruokakulttuurissa näkyy sekä kansainvälinen että pohjoismainen ja pohjoinen vaikutus. Poronhoitoalue ulottuu tätä nykyä Ouluun, joten tätä pohjoista erikoisuutta voi pitää oululaisittain lähiruokana ja suosimisen arvoisena raaka-aineena. Niin kuin muualla Suomessa, Oulussa on myös kunnostauduttu modernin ja fuusioruoan parissa. Alla muutamia vinkkejä herkulliseen ruokailuun Oulussa.

Ravintola Uleåborg

Ravintola Uleåborg on tasokas ravintola Oulun torin laidalla. Keittiö nojaa klassiseen ranskalaiseen keittiöön, mutta ruokalista pitää sisällään myös paikallisista raaka-aineista loihdittuja annoksia. Paikallisuus näkyy esimerkiksi kala- ja pororuoissa.

Ravintola Hugo

Ravintola Hugo löytyy myös Oulun torin läheisyydestä. Ravintolan takana työskentelevät ammattilaiset ovat keränneet kokemusta maailmalta vuosien ajan. Ravintolan maut ovatkin rakentuneet pohjoisille mauille ranskalaisen keittiön vivahteilla. Ravintolan menu muodostuu vuodenaikojen mukaan sesonkien raaka-aineista. Annokset ovat moderneja, mutta perinteisenä käsityönä tehtyjä. Lähiruoka on vahvassa keskiössä ja raaka-aineet hankitaan lähellä sijaitsevasta kauppahallista sekä lähituottajilta.

Sokeri-Jussin Kievari

Sokeri-Jussin Kievari on tunnelmallinen ravintola hirsirakennuksessa Pikisaaressa. Pikisaari on historian aikana toiminut käsityöläisten asuttamana saarena lähellä Oulun keskustaa. Kievarin ruokalistan erikoisuuksina on oululaisia paikallisruokia, kuten veripaltusta valmistettua rössypottua ja Oulujärvestä nostettua muikkua. Sokeri-Jussin Kievari käyttää raaka-aineinaan kotimaista lihaa ja kalaa ja hankkii vihannekset ja juurekset lähituottajilta. Juomalistalta löytyy lisäksi suomalaisia tilaviinejä.

Flying Reindeer

Flying Reindeer on melko tuore uutuus oululaisessa ravintolakentässä. Sen keittiö on kokeilullinen ja laatua arvostava. Ravintola käyttää lähellä tuotettuja raaka-aineita mahdollisuuksien mukaan. Ruokalistassa ominaista on vapaus omavalintaisuudelle. Ateriaan voi omien mieltymystensä mukaan valikoida erilaisia lisukkeita, joita ravintola tarjoaa laajasti. Flying Reindeer -ravintolan alakerrassa toimii, mikäli mahdollista, vielä kokeilullisempi Flying Reindeer Test Kitchen, jolla ei ole kiinteää ruokalistaa. Tarjottavat vaihtuvat päivittäin keittiömestarin mielikuvituksen mukaan.

Ravintola Ostroferia

Ravintola Ostroferia on niin ikään uusi fuusiokeittiö Oulussa. Tärkeä kulmakivi on hyödyntää lähituottajia – käsityöläisiä ja viljelijöitä. Ravintolaa pitävällä kaksikolla on kokemusta tasokkaista ravintoloista Suomessa ja pohjoinen tausta. Juomapuolta edustavat viinit klassikko- ja pientiloilta sekä pienpanimoiden oluet. Ravintolaa on kehuttu laajasti blogimaailmassa ja todettu sen laajentavan jopa suomalaista ravintolakenttää.