Suomalainen suosikkiruoka

Kaikissa maissa on mahdollista nimetä useimmat perinteiset ruoat, jotka kulkevat sukupolvelta toiselle. Esimerkiksi, kaikki meistä tietävät, että hampurilainen on yksi yleisimmistä ruokalajeista Yhdysvalloissa, pasta tulee Italiasta ja sushi on Japanilainen perinneruoka. Kuitenkin, kaikki eivät tiedä mitä suomalaiset tykkäävät syödä arkipäivisin ja viikonloppuisin. Luettelo perinteisistä suomalaisista ruokalajeista on hyvin pitkä, koska se sisältää erilaisia pääruokia, lisukkeita ja jälkiruokia. Tunnetuimpia suomalaisia ruokia käsitellään seuraavassa kappaleessa.

Kalakukko. Se on perinneruoka Suomessa, joka oli rekisteröity EU:ssa aidoksi perinteiseksi ruoaksi vuonna 2002. Tavallisesti se näyttää leivältä, jossa on paljon pieniä kaloja sisään paistettuna. Kalakukkoa paistetaan uunissa noin 5-7 tuntia. Aika usein käytetään ahventa, muikkuja ja jotain lihaa (esim. sianlihaa tai pekonia).

Porkkanalaatikko on toinen suomalainen perinneruoka, jota normaalisti syödään jouluna, mutta sitä on mahdollista tehdä myös muissa yhteyksissä. Jos haluaisit kokata täydellistä porkkanalaatikkoa, sinulla pitäisi porkkanan lisäksi olla riisiä, kananmunia, maitoa, sokeria, suolaa, korppujauhoja ja voita.

Karjalanpiirakka on suomalainen leivonnainen, joka sisältää riisipuuroa, perunasosetta tai ohraryynipuuroa. On aina mahdollista ostaa karjalanpiirakoita kaupoista, mutta jos haluat leipoa niitä itse, on helppo löytää resepti verkosta. Aika yleisesti karjalapiirakan ainekset ovat mm. vehnäjauho, ruisjauho, riisi, sekä maito.

Lohikeittoa syödään normaalisti lounaaksi kahviloissa tai kotona. Perinteinen suomalainen lohikeitto tarvitse mm. perunaa, porkkanaa, sipulia, lohifileetä, sekä ruokakermaa. Voisi olla, että keskikesän korvilla on paras lohikeiton valmistusaika, koska silloin on hyvä mahdollisuus saada varhaisperunoita keiton sekaan. Tekeminen kestää melko pitkään, mutta lopuksi saat unohtumattomia makunautintoja.

Ruoka voi vaihdella paljon paikan mukaan. Esimerkiksi Suomen armeijassa on hieman erilaisempi suosikkiruoka kuin edellä mainitut. Seuraamalla tätä linkkiä Varusmiehet kertovat lempiruoistaan voit lukea enemmän perinteisistä ruoista suomalaisissa varuskunnissa. Artikkelin mukaan, liha- ja makkararuoka on yleisimmin syöty, mutta hyviä kasvisruokia on myös tulossa syksyllä. Samaan aikaan, hernekeitto on useimman varusmiehen lempiruoka, esimerkiksi Vekaranjärvellä se on joka torstain ruokalaji. Usein sotakodeilla ostetaan pizzoja koska ne ovat aika halpoja (noin 5 euroa) ja valikoima on kohtuullisen suuri.