Lähiruokaa tarjoilevia ravintoloita Tampereella

Tampere on suosittu opiskelu- ja matkailukaupunki. Rautatiet kuljettavat paikalle monesta eri kolkasta ja kaupunki toimiikin yhtymäkohtana Suomen kupeessa. Kaupungilla on myös omintakeinen ruokakulttuuri ja tamperelainen paikallisherkku, mustamakkara, on koko Suomen tuntema. Loukontorilla kannattaakin poiketa nauttimaan tätä paikallista ruokaa, joka maistuu erityisesti puolukkahillon kera. Toinen tunnettu ja tunnustettu tamperelainen herkku on Pyynikin näköalatornin sokerimunkki, jonka voi nauttia vehreässä miljöössä Pyynikillä.

Pirkanmaa ruoantuottajana

Pirkanmaalta löytyy runsaasti ruoantuottajia, jotka tuottavat raaka-aineita muun muassa Tampereen ruokapöytiin ja ravintoloihin. Vilja-, karja-, ja vihannestilojen lisäksi Pirkanmaalla on paikallisia pienjuustoloita ja paikallispanimoita. Tampereella tasokasta lähiruokaa tarjoilevat muun muassa alla mainitut ravintolat.

Ravintola Henriks

Ravintola Henriks sijaitsee Tampereen Työväen Teatterin läheisyydessä. Ravintolan keittiö käyttää raaka-aineina sesonkituotteita ja tekee yhteistyötä lähituottajien ja Tampereen kauppahallin kanssa. Juomaksi ravintolassa voi valita vaikka suomalaisen pienpanimon olutta. Ravintolan lämmin ilmapiiri kutsuu herkuttelemaan luokseen ja nautiskelemaan tunnelmallisessa salissa.

Ravintola C

Ravintola C on arvostettu ravintola Tampereen keskustassa. Sen yhteistyökumppaneiksi on valikoitunut paljon lähituottajia ja menu muotoutuu sesonkien mukaan. Ravintolan keittiö säilöö makuja kuitenkin myös niin, että niistä voi nauttia kasvukauden ulkopuolellakin. Säilykkeiden hyödyntäminen tuo menuun lisämakua ympäri vuoden. Ravintolan hyllyillä notkuvien purkkien sisältö on itsetehtyä ja osittain myös itse kerättyä. Ravintola suosii raaka-aineissaan luomua sekä biodynaamisesti ja eettisesti tuotettuja raaka-aineita. Ravintola soveltuu niin liiketapaamisten käymiseen kuin kahdenkeskiseen illallistamiseen, lisäksi siellä voi järjestää juhlia.

Ravintola Tuhto

Ravintola Tuhto löytyy Tampere-talosta. Verraten uusi ravintola on saanut nimensä Tove Janssonin muumihahmon, Tuhton mukaan. Tuhton on uumoiltu olevan kirjailijan itsensä alter ego. Ravintolan nimi sopiikin paikan henkeen, sillä nykyään Tampere-talossa sijaitsee myös uusi Muumimuseo. Ravintola Tuhton valikoimasta löytyykin erityinen Muumimenu, joka koostuu muumien herkkuruoista. Myös varsinaisessa a la carte -menussa on muumihenkisiä ruoan nimiä. Tuoreet raaka-aineet ovat ravintolan keskiössä, luomu- ja lähiruokien kera.

Ahlmanin koulutuskeskus

Ahlmanin koulutuskeskus sijaitsee muutaman kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Maalaismiljöössä sijaitsevassa keskuksessa toimii Ravintola Anna, joka käyttää ruoissaan oman tilan tuottamia raaka-aineita, luomua, villiruokaa ja lähiruokaa. Tässä ravintolassa suositaan käsintekemistä. Juomapuolelta voi valita luomuviiniä tai kotimaisten pienpanimoiden tuotteita.